Saint Marie aux Mines

20190911_151457Voor het eerst een bezoek gebracht aan dit textielfestival van  12-15 september 25e Carrefour européen du Patchwork.

Over 4 dorpen zijn diverse exposities. De organisatie heeft een (gratis) pendelbus ingezet.  Bij aankomst donderdag 11 september  in Saint Marie aux Mines, was het al erg druk. Gelukkig vonden wij nog een plaatsje voor onze camper. De avond nog even een wandelingetje door het dorp gemaakt. Het terrein waar de kraampjes (buiten) en de hal waren de standhouders al bezig met de inrichting. Een glimp opgevangen van diverse materialen.

20190912_101219

De volgende dag met de pendel bus naar het dorp wat het verst lag van St. Marie aux Mines – Liépvre. Er waren 6 verschillende exposities waar onder ook Retrospective 2018 – 2019 een selectie van de Sport and cultuur Assosiation of de Val d’Argent werk van jongeren in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar. A travel to Korea, Palette of moments en van de patchquilt 30th anniversary challenge waren de werkstukken allen 120 cm lang en 30 cm breed. De presentatie was schitterend.

De volgende dagen de exposities bezocht in Liepvre, Sainte Croix aux Mines en Sainte Marie aux Mines. Alle dagen was het schitterend weer.

Onderstaand een foto-impressie: de makers van de werkstukken heb ik niet vermeld.

Onderstaand de Cities 3000, een wandvullend (10 bij 4 meter) werkstuk over de steden Milaan, Rome en Venetië

Zaterdag veel winkeltjes bekeken en na deze vier dagen heb ik veel indrukken gekregen, die ik mogelijk meeneem  als inspiratie voor een volgend werkstuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s